Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΨΥΧΗΣ ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ (Σ. ΤΕΡΓΙΑΚΗ)



ΨΥΧΗΣ ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ (Της Στέλλας Τεργιακή)



Ταξιδιάρικα πουλιά οι ψυχές μας
στολίζουν με Φως την χαραμάδα,
που αχνοφέγγει και γνέφει …
αστείρευτη πηγή ζωής κι εξέλιξης !

Ακουμπάς με το Είναι σου…
τ’ αφανέρωτα σημεία της έκφρασής μου
κι αέρινες χορδές βιολιού που τραγουδά
ρίγος ανάτασης γίνονται κι αφήνονται,
να ρέουν σιμά…
ιχνηλατώντας την Ύπαρξή μου !

Κάπηλα όνειρα, περήφανα, γοργά,
σημάδια γίνονται λυτρωτικά στο νου μας
και στην καρδιά μας ήχοι,
αρώματα κι ανατολές,
με μύρια γλυκοφορεμένα χρώματα
ζητούν δικαίωμα αγάπης στη ζωή μας…



Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.




Σημείωμα από τον δημιουργό του βίντεο Yannis Epsylon

Ψυχής αγγίγματα… Οι πρώτοι αγγελιοφόροι της άνοιξης είναι τα χελιδόνια.
Αρχές αυτής της άνοιξης είναι και το νέο ποίημα της Στέλλας.
Ταξιδιάρικα πουλιά οι ψυχές μας… αστείρευτη πηγή ζωής κι εξέλιξης…
τ’ αφανέρωτα σημεία της έκφρασής μου… κι αέρινες χορδές βιολιού που τραγουδά…
με μύρια γλυκοφορεμένα χρώματα… ζητούν δικαίωμα αγάπης στη ζωή μας…
Γιατί αναφέρω τα λόγια του ποιήματος;
Θα πω γιατί: ο βασικός ιστός του Σύμπαντος αποτελείται από δυο συνιστώσες, χωρίς τις οποίες ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει η Εκδήλωση- η πληροφορία και η ενέργεια.
Ο Συμπαντικός ιστός είναι υπό μορφήν κυψελίδων, όπου φυλάσσεται η πληροφορία, είναι τόσο λεπτά αυτά τα επίπεδα, μα και τόσο επικίνδυνα, που οποιαδήποτε εισβολή εκεί ισούται με τον θάνατο. Εκεί μπορείς να σταθείς μόνο αν έχεις την κατάλληλη ενέργεια = αγάπη.
Αλλιώς κάηκες, εξαφανίστηκες. Για να αντλήσεις την πληροφορία απ’ την κυψελίδα, πρέπει να έχεις μέσα σου πολύ μεγάλες ποσότητες της αγάπης. Το ποίημα μας περιγράφει στην λογοτεχνική γλώσσα τις βασικές αρχές λειτουργίας του Έκδηλου Κόσμου, γι΄ αυτό ανέφερα φράσεις από το ποίημα, εκείνες δηλαδή τις φράσεις, που περιγράφουν ακριβώς αυτό που λέμε. Αναφορά γίνεται στην μουσική (αέρινες χορδές βιολιού)-ας θυμηθούμε την μουσική των σφαιρών του Πυθαγόρα, τ’ αφανέρωτα σημεία της έκφρασής μου- διεργασίες στο λεπτό επίπεδο, που πάντα προηγούνται των διεργασιών στο φυσικό, υλικό, ταξιδιάρικα πουλιά οι ψυχές μας – εξέλιξη της ψυχής και τα περάσματά της από ένα επίπεδο στο άλλο εις το άπειρον, μύρια χρώματα- αν ρωτήσει κανείς επιστήμονες, που ασχολούνται με τα πολύ λεπτά επίπεδα της ύλης και σας περιγράψουν τα χρώματα, που περνούν το ένα στο άλλο-θα καταλάβετε περί τίνος γίνεται λόγος. Εν ολίγοις, η πληροφορία υπό μορφήν λογοτεχνίας αντλήθηκε από πολύ λεπτά επίπεδα με την δύναμη της αγάπης- το μόνο διαβατήριο εισόδου εκεί. Με την άνοιξη το χελιδόνι μας έφερε πάλι την αιώνια αλήθεια. Παροτρύνω όλους τους φίλους της ποίησης της Στέλλας το κάθε της ποίημα να το αναλύσουν, να αποκρυπτογραφήσουν τα νοήματα πίσω από τις λέξεις και ανάμεσα στις λέξεις, να το καταλάβουν στην αρχή, και μετά ας το ξαναδιαβάσουν, αυτή τη φορά να απολαύσουν την ομορφιά της αλήθειας σε λογοτεχνική μορφή. Σ’ ευχαριστούμε Στέλλα για το ποίημα, σ’ ευχαριστούμε, χελιδόνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου